The Toys That Made Us | Dizi(Belgesel) İncelemesi



Herkese selam, bugün film değil bir Netflix belgeseli ile karşınızdayım. Hayran kalarak çocukluğuma dönerek izlediğim biz belgesel oldu benim için The Toys That Made Us  dünyayı kasıp kavurmuş oyuncakların üretim aşamaları, pazarlama stratejileri, yaratıcıları, tasarım serüvenleri ve nostaljik havası ile birlikte seyirciyle buluşuyor. Star Wars, Barbie, He-Man ve G.I Joe gibi oyuncak pazarında dünyayı etkilemiş oyuncakların hikayelerini anlatan belgesel, keyifli anlatımı ve röportajlarıyla harika bir seyir keyfi sunuyor.



İlk bölüm tabi ki belgesele şans vermem içinde teşvikte bulunan Star Wars oldu. 1947’de Cincinati’de kurulan Kenner oyuncak şirketi, üzerinde koca bir ekiple çalıştığı lisanslama projesi sayesinde kendi kaderini kökünden değiştirdi ve Star Wars figürlerini görücüye çıkardı. 80’lerin sonuna kadar oyuncak piyasasının lideri konumunda bulunan Kenner, 90’ların başında Hasbro tarafından satın alındı. Figürlerin boyu başlangıçta 9,5 cm boyunda tasarlandı. Gibi bilgileri bulabileceğiniz bir bölümdü ve Star Wars'la kalmayıp Barbie, He-Man, G.I. Joe gibi başka oyuncaların yapım süreçlerini anlatıyor. Yeni sezonlarına bakmanızı öneririm.



Star Wars filminin toplamda 7 milyar dolar gibi bir hasılat yapmasının yanında oyuncaklarının 14 milyar dolar gibi bir hasılata ulaştığı,  G.I. Joe çizgi filminin oyuncağı satılsın diye yapıldığını öğrenebileceğimiz ve çocukluğumuza döneceğimiz bir belgesel olmuş izledim ve sevdim en azından sezonlar arası sevdiğiniz markaların bölümlerini izleseniz bile size çok şey katacak bir yapım olmuş. İyi seyirler dilerim. 

The Toys That Made Us | Dizi(Belgesel) İncelemesi The Toys That Made Us | Dizi(Belgesel) İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 13.12.18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.