Sherlock Dizi incelemesi


Evet arkadaşlar yine bir dizi incelemesi ile karşınızdayız. İnceleyeceğimiz dizi ise "Sherlock" sanırım blog yazmaya başlayalımdan itibaren dizi olsun film olsun inceliyorum fakat en çok heyecanlandığım inceleme bu olacak, o halde gelin hemen başlayalım. 


Sherlock karakterini bilmeyeniz yoktur herhalde kendisi dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü dedektifi olur. Yardımcısı Dr. Watson ile birlikte 4 roman ve 56 hikaye boyunca yaşadıkları maceralar sinema ve televizyona uyarlandı. Fakat hiçbirisi BBC tarafından modernize edilmiş bu dizi kadar başarılı olamadı. 

Sherlock dizisi 1800'lü yıllarda değilde daha çok modern çağda geçiyor. Modern bir Sherlock görüyoruz açıkçası olur mu öyle? Demeyin olmuş ve olmaya devam ediyor.

Dizi 2010'dan beri yayınlanıyor fakat tek sorun yılda 3 bölüm yayınlanması fakat bu sorunun bazı iyi yanları da var. Bölümler uzun oluyor ve tam bir sinema filmi kıvamında çekiliyor. Dizinin hayranları bende dahil olmak üzere bu sorunu diziyi oturup oturup baştan sona izleyerek çözmeye çalışıyoruz. 


Eski Londra’da ve onun klasik özelliklerindeki simgeleşmiş Sherlock Holmes değil de 2000’li yıllardaki hali, izleyiciyi kendinden uzaklaştırabilirdi; fakat bu iddia gerçekleşenin tam tersi olmuş dizi kendini sevdirmeyi başarmış durumda. 

Sherlock kesinlikle çok eğlenceli bir dizi güldürmeyi kesinlikle başarıyor ve aynı zamanda düşürmeyi ihmal etmiyor. Sherlock Holmes polis teşkilatında görevli ya da ücretli bir dedektif değil, kendisine “Danışman Dedektif” diyor.

 Polisler kendisinden yardım istiyor ve genelde Sherlock Holmes’un kibirli ve diğer herkesi salak olarak niteleyen bakış açısından dolayı zorlanıyorlar. Sherlock zavallı dedektifleri küçük espiri ve akıl oyunları ile ezmesi oldukça eğlendirici bir kısım oluşturuyor. Diğer boğucu dedektif dizilerinin aksine hem bulmacalar daha karmaşık, hem aksiyonu daha bol hem de diyalogları insanı güldürüyor. Kesinlikle izlenmeyi hak eden bir dizi olduğunu burada bir kez daha göstermiş oluyor.


Benedict Cumberbatch ise Sherlock karakterine tamamen uyan bir oyuncu ve işini cidden iyi bir şekilde yapıyor bundan dolayı en ufak bir şüpheniz olmasın. Sherlock karakterimiz her insanda olmayan özellikleri, kimsenin göremediği ayrıntıları ve daha da önemlisi bu ayrıntılı daha önce hiç yapılmamış şekilde parçaları birleştirmesi ile bizi kendine hayran yapmayı başarıyor. 



Dizide Dr. Watson bir blog yazıyor. Evet doğru duydunuz kendileri hakkında bir blog sayfası yazan bir karakterimiz var dizide modern bir Watson karekterimiz var. Evet arkadaşlar bu bloga buradan ulaşabilirsiniz çünkü gerçekten böyle bir sayfa var. Buraya tıklayarak gidebilirsiniz.


Dizi gördüğünüz gibi tam bir başyapıt benim için ilk beşe her zaman girecek olan bir dizi bölüm azlığından ve bölüm sürelerinin çokluğundan diziye bir şans verilmesini düşünüyorum. Eğer izlemişseniz dahi baştan başlaya bilirsiniz. Unutmadan dizi müziklerinden bahsetmeyi unuttum. Tek bir kelimeyle harika. Sherlock Holmes’u seven veya en azından dedektif hikayelerini seven kişilere kesinlikle tavsiye ederim.
Sıkıcı dizilerin aksine, kendine hemen bağlayan bir dizi olmuş. Hatta en iyi Sherlock Holmes uyarlaması denilebilir.

İşte dizi müziği;






Sherlock Dizi incelemesi Sherlock Dizi incelemesi Reviewed by aahmettsezer on 7.9.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.