Black Mirror Dizi İncelemesi



Evet arkadaşlar karşınızda dizi incelemesi ile yine çıka geldim. Bugün inceleyeceğimiz dizi ise "Black Mirror" o halde hemen başlayalım. 

lk sezonunda 3 bölümlük bir mini dizi olarak ekranlara gelen Black Mirror, diğer dizilerden farklı ve kesinlikle kaçırılmaması gerekilen bir yapım. Olduğunu düşünüyorum. Dizi ilk başlarda Channel 4 ile ekranlara taşınsa da Netfilx tarafından satın alınmış ve halen devam etmektedir. 


Dizi konusu ve tanıtılma biçimi olarak diğer dizilerden daha önde olması benim ilgimi çeken tarafı oldu. Konusundan bahsedecek olursam;

Modern çağın getirdiği kara ayna, yavaş yavaş tüm insanlığa hükmetmeye başlamış olan teknoloji nereye gidiyor? Bu soru çerçevesi etrafında dolaşan ve sürekli bu diziye cevaplar sunan bölümleri ile bize bir şeylere farkındalık verilmeye çalışıyor. Teknolojinin zararlı yönlerini göstermekte olan bu dizi her bölümü her sezonu ile adeta teknoloji çağına savaş açıyor. Evet teknoloji ilerliyor ancak nereye gidiyor. Sosyal Medya’nın gücünü ülkemizde bile her zaman görmekteyiz. Artık güç teknolojiyi kullanabilen kişilerde oluyor. Black Mirror Dizi Konusu olarak da bu teknolojinin olumsuz yönlerine değinmektedir. 


Evet dizinin konusu baya ilginç ve hayata dair içinde çok şey barındıran bir dizi olmasıyla birlikte, Sosyal medya ve teknoloji bağımlılığının aslında kötü niyetli kişilerin ekmeğine yağ sürülebileceğini bize çok net bir şekilde göstermişler. 

Dizide belirli oyuncu kadrosu yok her bölüm farklı oyuncular ve farklı yönetmenlerin olması ilk başka sizi korkuta bilir fakat bir dizi bu kadar mı özenle çekilir ve bize her bölümde oha dedirtmeyi başarabilir. 


Eğer sizde ağır bir sosyal medya takıntısı bir insansanız kesinlikle bu diziyi izlemenizi öneririm. Rahatsız edici sahneleri olduğunu belirmeliyim fakat dizinin konusu ve işleyişi sizi içine çekecek ve her duyguyu yaşayacaksınız. 


Diziyi ben öneriyorum, her bölüm bittiğinde kendimi bir boşlukta hissetmemi sağlıyor ve sosyal medya ve teknolojini bize etkileri öyle güzel sunuluyor ki, yok artık dedirtmeye yetiyor. Konu işleyişi sizi müthiş şekilde sarmakta, yani sezona ait bir bölümü izledikten sonra şu düşünceye sahip oluyorsunuz; ulan bölüm ne ara başladı, ne ara konuyu anladım, ne ara bölüm bitti. Benim diyeceklerim bu kadar umarım diziye bir şans verir ve modern çağın getirilerinin yanında ki kötülükleri görebilirsiniz. 


Black Mirror Dizi İncelemesi Black Mirror Dizi İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 9.9.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.