The Defenders Dizi İncelemesi


Evet arkadaşlar karşınıza bir dizi incelemesi ile yine çıka geldim. Bugün ki inceleyeceğimiz dizi ise "The Defenders" bir Netflix yapımı olan dizi Marvel hayranları tarafından zaten büyük bir hevesle beklenmeye başlamıştı bizde izledik ve sıra dizinin incelemsinde dedik ve başlıyoruz. 


Dizimizde dört kahraman yer alıyor ki bunlar; Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist bu dört karakter ile çevrelenen bir dizi konsepti ile karşılaşıyoruz. 

Bu dört karakter ilk başta pat diye birbirleri ile karşılaşmıyor hatta yakından bile geçmiyorlar. Klasik kitaplar nasıl önce genel hikayeyi verirse bu dizi de aynısını yapıyor ve öncelikle her karakterin kendi hikayesini izliyoruz ve yavaş yavaş diziye adapte oluyoruz. 


Önceki Marvel-Netflix dizilerinin kahramanları Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist büyüyen Hand tehdidine ve daha fazlasına karşı mücadele vermek için bir araya gelirler
 Öncelikle hepsinin birbirine yakın bir sorunları vardır. 

Hapisten çıkan Luke, Harlem’de çocukları pis işleri için çalıştıran yeni bir gangsterin peşine düşüyor. Iron Fist, Hand’in peşinde,  Jessica mesleğine verdiği uzun arayı esrarengiz bir sesli mesajın takibini yapıyor, Daredevil’da yani Matt Murdock’ta ise işler daha kişisel.


Karakterlerimiz bunlarla uğraşa dursun biz diziyi inlemeye devam edelim. İlk sahneler hatta ilk bölümler karakterlerin kendi dizilerinden sahneler gibi birbirinden ayrı karakterlerimiz kendi dizisinde oynuyormuşcasına bize sunulmuş bir vaziyette ve sıkıcı gelmiyor. 


The Defenders gerek dövüş sahneleri o kadar tatmin edici olmasa dahi -benim için- karakterlerin birbirleri ile uyumunu ele alırsak sadece Marvel hayranları tarafından izlenebilir bir dizi demiyorum ama izlenebilir bizi dizi gibi duruyor. Bunu 2.Sezon daha iyi anlayacağımızı ve kesin bir şey söyleyebileceğime inanarak yorumu size bırakıyorum.

Merak edenler için işte fragman;



The Defenders Dizi İncelemesi The Defenders Dizi İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 6.9.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.