Death Note Anime Tanıtımı


Evet arkadaşlar bugün yine karşınızda bir anime incelemesi ile çıkıyorum. Bugün inceleyeceğimiz anime ise "Death Note" anime seven olsun sevmeyen olsun bilen olsun bilmeyen olsun uçsuz bucaksız bir gezegende değilseniz bu animeyi yada mangasını duymuş olmama şansınız yok.  Bilenler için kısa bir hatırlatma, bilmeyen içinse ufak bir özet geçelim.


Death Note Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki bir lise öğrencisinin, bir şinigaminin düşürmüş olduğu doğa üstü bir defteri -Ölüm Defteri’ni- bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır. Bu deftere ismini yazdığınız kişi ölür fakat yüzlerinin de hatırlanması gereklidir.


Konusuna gelecek olursak; Yagami Light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. -Ki cidden öyle bir çocuktur bunu animeyi izleyince daha iyi anlaycaksınızdır.- Bir şinigami olan Ryuk, Şinigami Dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki Ölüm Defteri' nden birini dünyaya atar. -Diğer şinigamilere kaybettiğini söyler ki bu büyük bir yalandır.- 


Bu defteri Light bulur. Defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. "Bu deftere ismi yazılan kişi ölür." maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. Ama yine de defteri alır. Eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. Şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. Light, tereddüte düşsede "böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu" düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. İşte her şey defterin gücünü anladıktan sonra boy göstermeye başlar.


Light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve Yeni Dünyanın Tanrısı olmak ister. Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a "Kira" adı verilir. 



Sonra, Interpol tarafından bu gizemli ölümler hakkında bir soruşturma başlatılır. Soruşturmaya dedektif "L" de dahil edilir. "L", "Kira"nın Japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar. "L", Kira' ya yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ve bunun için idam edileceğini söyler. Böylelikle ikisi arasında bir savaş başlar. Kimliği ilk deşifre olan kaybedecektir.

Ve anime bu şekilde gelişmeye ve ilerlemeye başlar. Bana kalırsa anime izlemeyen bir arkadaşınızı Death Note izleterek animeye başlatabilirsiniz. Ufak bir hile gibi gözüküyor olabilir ama animeye başlatan bir seri haline gelmiştir. 


L ve Kira arasında ki çekişme ve ilk kim kimin kimliğini öğrenecek merakı sizi oturuyor ve sakin sakin izlemenize engel olacak şekilde dahice denecek şekilde hazırlanmış planlar ile göz zevkinizi canlandırabilir. 


Death Note bütün bölümleriyle büyük beğeni toplamıştır. İMDB’den 9.0 gibi çok yüksek bir puan alarak kalitesini ispatlamıştır. Bu harika animeyi kesinlikle izlemenizi öneririm. 

İşte merak edenler için fragmanı 


Death Note Anime Tanıtımı Death Note Anime Tanıtımı Reviewed by aahmettsezer on 1.9.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.