Orange Is the New Black Dizi İncelemesi


Evet arkadaşlar karşınızda yeni bir dizi incelemesi ile geliyorum. Bugün inceleyeceğimiz dizi ise "Orange Is the New Black" hemen başlayalım. 

Orange Is the New Black ilk çıktığı zamandan beri diziyi takip ediyorum ve beni böyle eğlendiren dizilerinin olduğunu bilmem hoşuma gidiyor. Dizinin türü dram ve komedi olunca benim iki sevdiğim tür beni hayli tatmin edebiliyor. Türünün gerektirdiklerini çok iyi yapıyor ve bizi aynı bölüm içinde hem güldürüp hem de duygulandırmayı başarıyor. 


Ufakça dizinin konusuna değinecek olursak; Baş karakterimiz Piper Chapman, güzel bir hayata, temellerini atmaya çalıştığı bir işe ve iyi bir nişanlıya sahiptir. Hayatında her şey yolunda giderken, gençken işlediği bir suçtan ötürü 15 ay boyunca tutuklu kalması gerekmektedir ve hapishaneye düşer.
Piper’a New York’ta yaşadığı rahat hayattan ayrılmak ve hiç alışık olmadığı bir ortama ayak uydurmak zor gelecektir. 

Yani dizi Piper Chapman adındaki bir kadının, geçmişte işlediği bir suç sebebiyle hapishanede geçirdiği bir yılını anlatmakta. Bununla da kalmayıp dizide çokça yan karakterlerde olduğunu belirtmek isterim. Dizide sadece bir kişiye bağlı kalmıyoruz neredeyse tüm kadınların hayatlarını bize komedi ve dram ikilisi içinde başarılı bir şekilde izletiyorlar. 

Orange is the New Black bir hapishane dizisi olduğunu biliyor fakat  Prison Break ve minvali dizilerdeki gibi aksiyonu bol değil. Daha çok komedi ve dramın iç içe geçtiği bir yapısı var. Aynı bölümleri sizi hem güldürüp hemde duygulandırması mümkün. 


Dizinin başrollerinde; Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning, Emma Myles, Laura Prepon ve Alysia Reiner gibi başarılı isimler yer alıyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise kadın oyuncuların çok olduğu ve  aynı zamanda din,dil,ırk,cinsiyet konularına da fazlaca değiniyor. Kadının gücünü gösteriyor biz izleyenlere,nelerle başa çıkabildiklerini..


Dizi benim için yeri geliyor bir aile samimiliği yeri geliyor nefret söyleşilerinin olduğu bir yer. Fakat belirtmeliyim ki bir diziden fazlası var. Eğer siz de bu dünya içerisinde yer almak ve hapishane ortamında meydana gelen olayları yakından takip etmek istiyorsanız kesinlikle izleyin derim. 

İşte merak edenler için fragman;


Orange Is the New Black Dizi İncelemesi Orange Is the New Black Dizi İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 12.9.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.