Spider-Man yoksa Venom Var! | Venom : Zehirli Öfke Film İncelemesi


Sony Venom filminin çıkarılacağını duyurduğundan beri büyük bir heves ile beklerken fragmanlar ise beni daha da heyecanlandırmayın yetmişti.. Filmi izleyene kadar, gelin neden böyle düşünüyorum üstünden kısaca geçelim.


Marvel Comic’s meraklılarının kuşkusuz yakından tanıdığı, sinemaseverlerin ise daha çok ‘Spiderman 3’ (2007) filminden hatırlayacağı Venom karakteri, bizce ‘Süper kahramanlar’ arasında özel bir yere sahiptir. Çünkü Venom ismi hem Örümcek Adam’ın baş düşmanları arasında ilk sıralarda bilinir, hem aynı zamanda yapıştığı kişileri (veya süper kahramanları) daha güçlü ama aynı zamanda ‘kötü kalplibir yaratığa dönüştürür. 
Bu değişimin ilk emarelerini, filmin yaklaşık üçte birlik süresinde yer alsa da ‘Örümcek adam 3’ filminde görmüştük… 


Ancak filmde Venom’ın ‘saf’ hali hikayeye o kadar geç, o kadar ‘alakasız bir figüran’ gibi katılıyordu ki, açıkça karakterin özelliklerini, amacını ve kişiliğini tam olarak çözmek çok zor oluyor. Doğal olarak bu karakterin ilk ‘solo’ macerası hakkında beklentimiz daha da artmıştı. Ortaya çıkan sonuç ise tam bir başarısızlık olmasa da biraz hayal kırıklığı yaratan ve beklediğimiz tadı alamadığımız bir film oluyor…

Kısaca filmin konusundan bahsedecek olursak; Gazeteci Eddie Brock, özel bir kanalda heyecan verici haberler yakalamaya çalışan, dışa dönük, enerjik ve hırslı bir muhabirdir. Beraber yaşadığı bir sevgilisi vardır ve ilişkileri hızla evliliğe doğru yol almaktadır. Bu arada bir milyoner işadamının sahip olduğu ‘Yaşam Vakfı’ adlı bir şirket, uzayda deneyler yapmaktadır ve bu deneylerden birinde uzay gemilerinden biri esrarengiz bir yaşam formunu taşırken, kaza yapıp yeryüzüne çakılır. Şirketin sahibi olan Dr. Carlton Drake, simbiyoz halinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen bu varlığı önce hayvanlar sonrasında ise gizli bir şekilde, insanlar üzerine denemeye başlar. Eddie Brock ise Dr Drake ile yaptığı bir röportaj sırasında ona iğneleyici sorular sorduğu için işini, sevgilisini, evini kısaca her şeyini kaybetmiştir. Drake’in laboratuvarında çalışan bir doktor, ona gizli deneyler hakkında bilgi sızdırır ve Eddie önce bu deneylere tanık olur sonra ise esrarengiz varlıkla karşı karşıya gelir ve maceramız başlar. 


Venom filmi aslında ortalamanın oldukça üstünde, toplu bir olay örgüsü sunarak, ilginç karakterleri tanıtarak başlıyor. Filmin en başındaki esrarengiz uzay kazası ve bu kazanın ortaya çıkardığı dünya dışı varlık, ilgiyi ayakta tutan ve görsel açıdan güçlü bir giriş yaratan sekanslar barındırıyor. Aynı şekilde başkarakter Eddie Brock da basmakalıp kahraman kurallarının dışına taşmış, belli bir kişiliğe sahip bir karakter gibi duruyor. Bu vaatkar girişten sonra doğal olarak filmi tamamen ayağa kaldırmasını beklediğimiz Eddie/esrarengiz yaratık karşılaşması daha doğrusu Eddie’yi Venom’a dönüştürecek sahne geliyor.Burada da nispeten heyecanlı bir şekilde bu canlı bir çamur yığınını andıran varlığın nasıl başkarakterimizi ele geçirdiğini, onun vücudunu kontrol etmeye başladığını ve ara sıra korkutucu sanrılar yaratarak kendini hissettirdiğini izliyoruz. 

Filmde ne yazık ki Eddie ve Venom’un ilişkisi çok yüzeysel şekilde işlenmiş. Eddie’nin Venom ile birleşmesine kadar film o kadar çok zaman kaybediyor ki, sonrasında kalan yoğun ve uzun hikaye filmin son bir saatine sıkışıp kalmış. Bu da hikayedeki bazı gelişmelerin peş peşe gerçekleşmesine yol açıyor. Hikayenin yönünü değiştirecek bir olayla, ardından gelecek büyük bir olay arasında o kadar kısa süre var ki, her ikisini de sindirmeye vakit kalmıyor. Bir sıkıntılı nokta da, Eddie’nin Venom’a dönüşmesinden önceki olaylar filmin kalanında çok fazla önem teşkil etmiyor. Film doğrudan Venom ile başlasa ve öncesinde olanları bize hikaye içerisinde parça parça verse çok daha akıcı ve sıkıcılıktan uzak bir film izlemiş olurduk.


Kısaca konuşacak olursak beni hayal kırıklığına uğratan bir film oldu ama Venom hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlar için çerezlik aksiyon dolu güzel bir film olacağına eminim karar sizin iyi seyirler dilerim.  


Spider-Man yoksa Venom Var! | Venom : Zehirli Öfke Film İncelemesi Spider-Man yoksa Venom Var! | Venom : Zehirli Öfke Film İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 22.12.18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.