Civil War | Çizgi Roman İncelemesi




Herkese selam, evet yine bir çizgi roman ile karşınızdayım genelde çizgi romanları arka arkaya okur ve elimde birikirdi ama bu sefer biraz geç okudum ve keyfini çıkara çıkara okuduğum bir çizgi roman ile birlikteyiz. Civil War kesinlike aşık olduğum söylenebilir ve hemen size konusunu anlatmak istiyorum. -hepinizi zaten biliyorsunuz


Nihayetinde hükümet, tüm kahramanlar ve maskelilerin kayıt olmasını gerektiren kayıt yasasını açıklamaya niyetlenirken, Captain America olayı patlak verir.SHIELD’ın o dönemdeki direktörü Maria Hill, aceleci ve amatörce davranarak Captain America’yı tahrik eder. Belki doğru yönlendirmeyle kayıt yasası ve hükümet tarafında yer alabilecek Cap, daha yasa açıklanmadan önce karşı saflara geçer ve taraflar anında belirlenir.



Filmlerde etkiyi çok iyi veremeseler bile, Captain America’nın Marvel evreninde muazzam bir ağırlığı vardır. Bu şekilde bakarsak Batman ve Superman’ın karışımı gibidir. Normal insan olmasına rağmen cesareti, yeteneği ve taktik planlama yeteneğiyle Batman’i, temsil ettiği ahlaki değerler ve liderliğiyle Superman’i karşılar. Sadece süper kahraman topluluğu değil, normal insanlar arasında da Cap’in seçtiği yolun şüphesiz doğru olduğuna inanacak sayısız insan vardır.Bu yüzden Cap’in kayıt yasasına karşı duruşu anında yasa karşıtları saflarının oluşmasına neden olur. Belki yasaya karşı gelmeye çekinecek ya da konuyu derinlemesine düşünmeyecek çoğu karakter, Cap’in varlığı sayesinde yasa karşıtları arasında yer alırlar.



ron Man ise süreç boyunca hükümetle temasta kalmıştır. Daha serinin başlarında “Kayıt yasasının çıkmaması gibi bir alternatif masaya gelmedi bile!” diyerek elinden geleni yaptığını, ancak en iyi ihtimalle süreci geciktirdiğini anlarız.Fakat yasa çıktıktan sonra SHIELD’in operasyonel gücünü de arkasına alarak hükümet yanlısı tarafın önderi haline gelir.
Bana kalırsa filmi binle çarpar kıvamda çok güzel bir çizgi roman okumanızı isterim ve emin olun filmden aldığınız zevkten fazlasını alacaksınız. İyi okumalar dilerim..
Civil War | Çizgi Roman İncelemesi Civil War | Çizgi Roman İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 24.12.18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.