Glow | kitap yorumu


Herkese selam, yine bir kitap yorumu ile birlikteyiz okuduğum kitap ise Glow, Ned Beauman’ın elinden yazar İngiltere’de BBC tarafından en iyi 12 yazar arasında yer alıyor ve bu biraz kitaba olan beklentimi yükseltmiyor değil hemen kitap hakkında konuşmaya başlayalım. 
Kitabın konusu kısaca; ana karakterimiz, bir günü 25 saat olarak algılamasına sebep olan tuhaf bir hastalığa sahiptir. Hal böyle olunca, kahramanımızın vücudu her gün kendi kendini kış saatine alıyor. Görevi korsan bir radyo istasyonunu korumakla görevli bir teriyeri gezdirmek, güzeller güzeli bir o kadar gizemli bir kadım ve Londra sokaklarında beliren tikiler, Burmalı kaçıran beyaz ve sessiz minübüsler, karanlık amaçlar güden bir maden şirketi en önemlisi gizemli bir uyuşturucu Glow. 
Evet kitabın konusu böyle karakterimiz rahatsızlığını söyle anlıyor; “Döngünün başlarında sabah sekizde kalkmak kolaydı; dört gün sonrasıysa sabaha karşı dörtte kalkmak  gibiydi; sekizinci günden itibaren sabah sekiz gece uykusu için en uygun saate, on beş gün sonra akşamüzerine, yirmi gün sonra kuşluğa ve yirmi beş gün sonra yeniden normal bir güne dönüşüyordu.” kısaca bir günü 25 saat olarak algılayan tuhaf bir Londralı bir gencimiz var. 
Kitabın adını aldığı Glow ise bir tür uyuşturucu. Sahtesi var gerçeği var. Kitabın başında arkadaşlarımız sahtesini içiyor ve kusuyor. Fakat GLOW gizemini koruyor ve üstüne birtakım dedikodular üretiliyor. Glow gittikçe daha esrarengiz bir hal almaya başlıyor. İyi okumalar..

Glow | kitap yorumu Glow | kitap yorumu Reviewed by aahmettsezer on 27.7.18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.