Sword Art Online İncelemesi

Yönetmen: Tomohiko Ito 
Stüdyo: A-1 Pictures
Tür: Macera, Fantastik, Bilimkurgu 
Yapım Yılı: 2012
Bölüm Sayısı: 25
Anime Puanı: 10/8


Oyuna katılan 10.000 oyuncu arasında olan Kirito da SAO dünyasına giriş yapmıştır. Fakat kısa sürede bütün oyuncular oyundan çıkış olmadığını fark ederler ve herkes bir anda geniş bir alana ışınlanır. Oyunun yapımcısının burada yaptığı açıklamaya göre oyundan çıkmanın tek yolu 100 katlı SAO dünyasını temizlemektir. Her katta bir boss bulunmaktadır ve 100. kattaki boss'u öldürebilen oyundan çıkabilecektir.
 Fakat oyunda sağlığı biten kişi gerçek hayatta da ölecek, ayrıca dışarıdan biri oyuncuların başındaki aleti çıkarmak isterse alet oyuncuları öldürecektir. Bütün oyuncular şaşkınlık içerisindeyken oyunlar konusunda tecrübeli olan Kirito oyunu kazanmayı kafasına koymuştur. 



Evet sizlerle birlikte ilk anime tanıtımına başlamak bulunmaktayız. Amatörlüğüm biraz olsa da bunun zamanla geçeceğini ve ilerleyen zamanlarda bunları okuyunca kendimden utanıp gülüp karın ağrılarına neden olacağımı gayet iyi biliyorum. Lafı fazla uzatmadan Sword Art Online İncelemesine başlayalım. 

Sword Art Online’nın konusu eminim bana geldiği size de ilginç geleceğinden eminim. Ben online oyun seven birisi olmasam da RPG tarzındaki oyunları severim ve bana gayet güzel geldi. Adepte olmak ve evrene ısınmak fazla uzun sürmedi. Dalış dedikleri tamda bu olsa gerek ^^ RPG öğelerinin bulunduğu bir dünyada vücudumuz sıkışmış kalıyor ve oyun tamamen ciddileşip elimize bir kılış alıp sınıfların seçilmesi ve canavarların kesilip parçalanması ile yol bulmaya başlayan bölümler ardı ardına izleyip heyecandan neler olacağını kestiremeyip bir çırpıda serinin bitmesine neden olabiliyor. 



İlk bölümlerde olaylar gayet ciddi olarak ilerliyor. Sonuçta düşünün, 10.000’e yakın kişi bedenleri bir nevi bitkisel hayatta sanal bir dünyada sıkışmış. Korkanlar, dayanamayıp intihar edenler, aklını kaçıranlar, liderlik vasıflarını sergileyenler, güç gösterisi yapanlar vs. derken çok ciddi bir durum ortaya çıkıyor. Böyle bir yapay zeka oyunun içinde olası şeyler gayet güzel işlenmiş ve izleyiciye güzel izlenimler bıraktığını düşünüyorum.  


Oyunu yaratan kişi bu oyundan tek bir çıkış yolu olduğunu,onun da her kattaki bossları –o katın yaratıklarını- öldürerek 100.kata ulaşmalarını gerektiğini söyler.Böylece 100. Kata gelen kişi son bossu da öldürüp oyunu sonlandırabilecektir.

Ayrıca oyunda ölen bir kişi gerçek hayatta da ölecek ve gerçek hayatta oyuna giriş yapabilmek için kullandıkları kaskı dışarıdan birisi çıkarak olursa oyuncular anında ölmüş olacaktır.
Bu tarz online oyunlar konusunda oldukça iyi olan Kirito ise tüm katları geçip oyunu tamamlamanın peşindedir.


Anime tamamen sevebileceğiniz bir tür müdür bilmem, lakin bir şans vermenizi ve izlemenizi öneririm. İzlerken zevk alacağınız ve bu sanal dünya içinde sizinde dalış yapacağınızı umuyorum. Müzikler ise müzik listenizde yeni klasör açtıracağı kesin gibi duruyor şahsen bende öyle oldu. İyi seyirler

 


Sword Art Online - Fragman





Sword Art Online İncelemesi Sword Art Online İncelemesi Reviewed by aahmettsezer on 21.8.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.