Netflix’in Death Note Uyarlaması (Ölüm Defteri)


Hey herkese öncelikle selamlar bugün sizlerle konuşacağımız ve üstünde düşüncelerimizi beyan edeceğimiz konu Death Note evet o dünya üzerinde ki herkesin adını duyduğu seridir kendisi. 

Bir manga uyarlamasından çıkan bir anime ve daha sonra üstüne filmler yapılan bir başyapıt halini almış bir seriden bahsediyor. Şimdi ise bu seriye Netflix parmak basıyor gelin inceleyelim bakalım neler oluyor neler olacak. 

Öncelikle nedir bu Death Note? 

Death Note (デスノート, Desu Nōto, Türkçe: Ölüm Defteri), Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki bir lise öğrencisinin, bir şinigaminin düşürmüş olduğu doğaüstü bir defteri -Ölüm Defteri'ni- bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır.



Animesi bize neleri anlattı? 

Hikayemiz, Ryuk adında bir ölüm tanrısının (Shinigami), Death Note (Ölüm Defteri)'ni dünyada kaybetmesiyle başlar.



Ölüm Defteri, bir okulun bahçesine düşer. Bu okulun öğrencilerinden Light defteri bulur, üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır. Light, buna inanmamaktadır. İlk denemesiyle birlikte bunun gerçekliğine inanmaya başlar.

Defterin kurallarına göre 5 gün boyunca kötü olduğunu düşündüğü yüzlerce kişi öldürdükten sonra, Ryuk adında bir Shinigami, Light'ın odasına girer. Onun kendisini öldüreceğini düşünen Light korkmaya başlar. Buna karşın Ryuk Light'a birşey yapmayacağını söyler, çünkü defteri eline alan kişi onun sahibi olur. Kötü yanı ise bu defteri kullanan cennet ya da cehennemden hiçbirine giremez.


Light, Ölüm defteri'ni kullanarak kendi adaletini dünya üzerinde uygularken, dünyanın en iyi dedektiflerinden 'L' onu bulmaya çalışacaktır. Herkesin Gizli Güç Kira diye tanıdığı Light, hem kimliğini gizlemeli hemde bu dedektifi öncelikle bulmalıdır. Çünkü eğer yakalanırsa idam edilecektir, Kısaca kim kimi ilk bulursa ölecek... 



Kısaca animenin konusu böyle ele alınmış ve bizlere sunuldu. Yani izleyenlere sunuldu. Mangası ise kesinlikle okunmalı şahsen ben ilk animesini izlemiş biri olarak mangayı daha sonra okuduğum için kendime kızmış bulunuyorum siz öyle bir hata yapmayın.

Netflix, Death Note filminin kısa fragmanını yayınladı. Gelin önce onu izleyelim.


Fragmandan anladığımız kadarı ile manga ve animeye sadık kalacaklar -yani hepimiz öyle umuyoruz.- ama bir kaç saniye görünen ve yeterli gelmeyen önemli bir karakter var. Elbette ki ‘L’ , biz anime ve manga takipçileri olarak Lakeith Stanfield’ın nasıl bir performans daha doğrusu nasıl bir L izleteceğini merakla beliyoruz.


Fragmanın başında animenin girişindeki Death Note’un düştüğü sahneyi görüyoruz. Ardından Kira eline defteri alıp ilk sayfadaki kuralları okuyor. ”Bu defterde adı yazılı olan insan ölecek.” Daha sonra ki

 sahneler de ”Justice of Kira” yazısı görüyoruz.




Bu benim gibi Kira severler için büyük bir dik duruş sergisi olacak gibi göğüs kabartıyor açıkçası bu sahne hoşuma gitti. Anime de olduğu gibi filmi izleyenler arasında da Kira ve L arasında tercih yapan insanlar olacağını biliyoruz bakalım nasıl sonuçlanacak. 



 Evet Ryuk, koca sarı gözleri ile Kira’ya bakarken ”Başlayalım mı?” diye sesleniyor ve orada Kira’nın tedirgin hatta korktuğunu görüyoruz. Bu tamamen saçmalıktı açıkcası. Evet animede tanışmalarında da korkmuştu ama bu ilk defa bir shinigami görmesi yüzündendi. 

Filmde bu durum biraz abartılmış çünkü Kira daha sonradan soğuk kanlılığını kormuştu, fragmanda burası benim biraz sinirimi bozdu ve fragmandan bile film uyarlamasının bizi tatmin etmeyeceğini anlayabiliyorum. -Umarım bu konuda yanılıyor olmuşumdur.- 



Öte yandan “Bizim siyahi arkadaşlarımız da var” dercesine L’de siyahi oyuncu tercihi yapmış olmaları ise “ruhu koruyarak değişim yapma” tanımımıza da uyuyor. L bize siyahi bir arkadaş tarafından canlandırılıyor. Bu çoğu anime izleyicisinin hoşuna gitmese de dediğimiz gibi oyunculuğunu görene kadar konuşma yapma hakkına sahip değiliz ilk dakikalar duruma tuhaf bakıyor olsak dahi ilerleyen süre zarfında alışacağımıza eminim. 



Film 25 Ağustos’ta Netflix üzerinden yayınlanacak. Umarım bizim için bir şaşırtma olur ve güzel bir zevk yaşatır bize bunu hepiniz gibi bende umuyorum. 


Netflix’in Death Note Uyarlaması (Ölüm Defteri) Netflix’in Death Note Uyarlaması (Ölüm Defteri) Reviewed by aahmettsezer on 25.8.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.