İnceleme: Spider-Man: Homecoming!


Evet arkadaşlar işte karşınızda bir süper kahraman filmi incelemesi ile yine çıka geliyorum. İnceleyeceğimiz film ise

"Spider-Man: Homecoming"işte başlıyoruz.


İlk olarak Captain America: Civil War’da görme şansı yakaladığımız Peter Parker’ın maceralarını  Marvel Sinematik Evreni içerisinde izleyeceğimiz ilk filmi Spider-Man: Homecoming geçmiş zamanda bizlere sunuldu. Peki bu yeni Örümcek Kafa artısıyla eksisiyle bizlere ne kattı gelin inceleyelim. 

Hem bir süper kahraman filmi hem de bir gençlik filmi olmak arasında harika bir denge yakalanmış. Peter'ı Avengers meseleleri ve lise işleri arasında koşuştururken izlemek çok keyifli çünkü filmi izleyen kesim ağırlıklı olarak genç olduğu için çok rahat empati yapılabiliyor. Genç nesil için uyarlanmış bir film resmen direk bu mesajı bize veriyor.


Film olarak sanırım şimdiye kadar şekilmiş en iyi Spider-Man filmini izlemiş oluyoruz. Gerekse Peter'ın okulda ki sorunları aralara sıkıştırılmış ufak bir kız sorunsalı ve açıkca konuşmak gerekirse Marvel tarafından işte abi gerçek kötü bu dediğim bir düşman eklenmiş tabi öyle sahneler geliyor ki yine kötü adamlarımızın saçmalayacağı tutuyor neyse spoiler kısmına girmeyeceğim eğer izlerseniz ne demek istediğimi gayet iyi anlayacağınızı biliyorum. 


Filmin başlangıcından itibaren Peter Parker'ın bütün olayı Avenger olabilmek, lakin şehirde öyle haller var ki Avenger neden bu ergeni takıma alsın sorusunu bize yöneltmiyor değil. Araba ve bisiklet hırsızlanı dövmek ve yaşlı bir teyzemize yol tarif etmekten başka bir şey yapmıyor şehirde. Birde yeni dostlar ve yeni yüzler görüyoruz bizim Parker'ın en yakın arkadaşının olması abi işte çocuk bu sefer yalnız değil tam 15 yaşında bir çocuk havası vermesi gayet güzle olmuş. Ayrıca bazı sahnelerde ufak Star Wars Lego parçaları ile oynamaları beni mutlu etmedi değil. 



Bizim Marvel evreninin popüler abisi Robert Downey Jr, hem de Iron Man bu evrenin en büyük yıldızı. Yine de Tony'nin Peter'a yol gösterici oluşu, herkes aksini söylerken onu desteklemesi, bana tam olarak baba-oğul ilişkisi olarak gelmese de daha çok usta-çırak ilişkisiymiş gibi geldi. Bana kalırsa Iron Man fazla göze batmadı filme hatta fazla sahnede bile yer verilmedi. Bu hayranlar için biraz kırıcı olsa da sonuçta biz Spider-Man izlemek için izliyoruz yani bu düşünce biraz saçma kaçmıyor değil. 



Filmin süresinin uzun oluşu ilk başta beni korkutmuştu. Şimdi ilk örümcek ısırmasından girer bunlar yine filmi ziyan ederler korkusu sarmıştı. Fakat öyle olmadı, film gençlere hitap ettiği için çoğu yerde eğlendiğimi ve kahkahalar attığımı biliyorum. Benim açımdan izlenmesi gerekli bir film olarak yer edinmiş en iyi Örümcek Adam filmi olarak kalacak tabi ki daha iyisi çekilene kadar. 


Son olarak bizim Ağ Kafa tam anlamıyla Marvel evreninde yerini almaya başlamış bile lakin Iron Man, Captain America gibi artık popüler olmuş kahramanların altında uzun süre kalmayacağını ve onunda aralarında yer edineceğine eminim.
İnceleme: Spider-Man: Homecoming! İnceleme: Spider-Man: Homecoming! Reviewed by aahmettsezer on 23.8.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.