Kara Kule – The Dark Tower Film incelemesi


Vizyon tarihi 4 Ağustos 2017 (1s 35dk)
Yönetmen Nikolaj Arcel
Oyuncular: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor 
Tür Fantastik, Macera
Ülke ABD
imdb puanı: 6/10



Filmin Konusu

Kara Kule olarak dilimize çevrilen film, birçok dünyaları dengede tutan ve onları, kötü güçlerden korumaktadır. Walter  (Matthew McConaughey) adlı kötü karakterimizin hedefi ise bu kuleyi yok etmek ve evreni sonsuz dek kötülüğe sürüklemek istiyor.
Bizim filmde gördüğümüz eleman ise Kulenin korumaları olan silahşörlerin sonuncusu Roland Deschain (Idris Elba) ise Walter’i öldürmek amacıyla onun peşinden gidiyor bir yandan ise kulenin yok edilmesine engel olmaya çalışıyor. Olaylar fantastik bir evrende geçtiği için sıra dışı olaylar boy gösteriyor. 


Popüler edebiyatın gücünden hiçbir şey kaybetmeden yola devam eden ustası Stephen King’in efsane eseri Kara Kule sinema ekranlarında yerini almayı başardı. Usta yazar Stephen King romanından uyarlama olarak izlediğimiz film büyük beklentiler ile beklenmeye başladı ve o an geldi çattı herkes filmi izledi ve izlenimler neler bizim üstümüzde nasıl bir etki bıraktı bakalım.






Filmde Roland’ın dünyası biraz karışık duygular yaratıyor. Film boyunca izleyicide oluşan sorulara cevap verilmiyor. Örneğin Walter kim ve nereden nasıl geldi? 

Romanda Roland aslında beyaz tenli bir karakter. -Siz gitmişsiniz zenci bir adam koymuşsunuz anlamayız mı sandınız.- Filmde ise bu karakteri siyahi aktör Idris Elba canlandırıyor. -Ki bırakın renkleri adam rolünü iyi çalışmış.-  Bu tür etkenin, Stephen King’in hayranlarına nasıl etkilediğini bilmiyorum. -Beni fazla etkilemedi sonuçta adam rolüne gayet uygun bir gösteri sergiledi.- 

 Fakat şunu da söyleyebilirim ki, Idris Elba kendi rolünün üstesinden gelmiş ve artıları da koymayı ihmal etmemiş. Romanı okumuş veya onun hakkında bir takım bilgilere sahip olan izleyiciler, filmi izleyen zaman aktörün siyah olduğu faktörünü tamamen unutacaklar. 








Filmin konusuna ufak bir değindikten sonra filmin herkes tarafından büyük bir heves ile beklendiğini hepimi gayet iyi bir şekilde biliyoruz. Film beklenenin altında bir izlenim sundu. Kitap hayranlarını biraz üzmüş olmalı. Lakin kitapla bağlantısı olmayanlar için gayet izlenilebilir bir fantastik, macera filmi sizleri bekliyor. 



Gerek konusu ve oyuncuların en azından bazılarının üstüne düşen oyunculuk yeteneklerini gösterdiği film bizler için zaman kaybı diyeceğimiz bir film değil, izlenmeye değer bir film. 

Sonuç olarak, roman hayranları bence bu filmi izlerken hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Roman ile ilgisi olmayan izleyiciler için ise bu sadece fantastik bir filmdir.



Kara Kule – The Dark Tower Film incelemesi Kara Kule – The Dark Tower Film incelemesi Reviewed by aahmettsezer on 22.8.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.