Sevda Sözleri - Cemal Süraya / Kitap Yorumu


Bu gün sizlerle #kitapyorumu yapacağımız kitap “Sevda Sözleri” yazar Cemal Süreya işte başlıyoruz..
Puanım: 5/5
🌠
Sizlere ikinci şiir kitabı yorumum ile selamlıyorum. Aslına bakarsanız şiir kitapları yorumları diğer kitaplara göre daha biraz zor insan ne diyeceğini bilmiyor sadece kitabın güzelliği ile büyüleniyor. Cemal Süreya’nın bu kitabında bütün şiirler toplanmış bir biçimde duruyor elbette her şiir tam anlamıyla anlaşılır değil, bir Cemal değiliz sonuçta şairin kendi uslübu olmasıyla beraber şiirlerin güzelliği bu zaman kadar gelmesi onun ne kadar usta olduğunun kısaca göstergesi oluyor.



Cemal Süreya şiirinin dizeleri arasında, okuyanı düşüncelere gömen sözcüklere rastlarız. Okyanusun derinliklerinde dolaşan bir dalgıç gibi o gizemli sözcüklerin peşinden sürüklenip gideriz. Öyle anlamlı dizeler arasında insanın kendisini kaybetmesi elde değil ki. 



Diğer şiir kitabı yorumunda dediğim gibi insan bir kez dahi olsa bir şiir kitabına şans vermeli ve denemeli her insanın anlayacağı satırlar elbette ki var. Hepimizin içinden geçen birer dize mutlaka var. Siz kesinlikle listenize ekleyin ve okuyun.
Sevda Sözleri - Cemal Süraya / Kitap Yorumu Sevda Sözleri - Cemal Süraya / Kitap Yorumu Reviewed by aahmettsezer on 21.8.17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.