Hayvan Mezarlığı | Kitap Yorumu



Herkese selam öncelikle uzun zamandır bir paylaşım yapmadığım farkındayım aslında bunun bir çok sebebi var kısaca hayatımda ki inişler çıkışlar diyelim. Bir King kitabı ile karşınızdayım artık bir çoğunuz King ve Star Wars hayranı olduğumu biliyordur. Neyse lafı fazla uzatmadan kitap hakkında konuşmaya başlayalım.



Klasik ve bir o kadar samimi bir şekilde korku hikayesi başlıyor Hayvan Mezarlığı. Mutlu bir aile ormanlık arazide büyük ve güzel bir ev satın alır ve gizemli olaylar hakkında konuşan komşuları vardır. Buraya kadar her şey normal fakat patikaya gidiyoruz; Hayvan Mezarlığına ve ötesine.

Louis Creed Maine Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan bir doktordur. Kızı Ellie, oğlu Gage ve karısı Rachel ile birlikte  kredi borçlarının altına aldıkları evlerinde klasik bir aile yaşantısı sürmektedirler. Karşı komşuları olan Jud ve Norma aileye dost olmuşlardır. Louis baş karakter ve çevresinde gelişen olayları çoğunlukla onun zihninden, düşüncelerinden okuyor olacağız. 


Kitap beni korkutmadı açıkcası beni korkutan bir kitap yada film olduğunu düşünmüyorum henüz.. Tek gerildiğim yer ise sonunun nasıl biteceği oldu tahmin etmek aşırı zor ve King okuyucunun beynini yormakta ve büyük bir şaşırtıcı son ile son sayfayı kapatmanıza neden olan türden bir yazar

En sevdiğim karakter bebekleri Gage oldu, betimlemelerle bebeği çok tatlı yansıtmışlar açıkcası ara ara tebessüm ettirdi. Gage.. Neyse fazla uzattığımı düşünmeye başladım kitaptan uyarlama bir filmde var 1989 yapımı olmasına bakmaksızın izleyeceğim. Eski filmleri seviyorum sadece izlerken o zaman ve bu zamanın şartlarını kıyaslamaktan kaçının yoksa zorlanabilirsiniz. Hayvan Mezarlığın benim için korkudan ziyade bir psikolojik gerilim kitabı olarak yer edindi ama okuyan insanlarda kedi korkusu olduğunu söylemekten çekinmeyeceğim. İyi okumalar dilerim.




Hayvan Mezarlığı | Kitap Yorumu Hayvan Mezarlığı | Kitap Yorumu Reviewed by aahmettsezer on 7.9.18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.